ska börja jobba lift igen ja'!

Det här med flyt verkar vara en ihållande trend!

för nu har det löst sig med jobb också… har idag fått en liten uppfräschning av liftvärdsuppgifterna, arbetskläderna och ett par pjäxor och skidor att avpatrullera backen med i slutet av dagen. Börjar på torsdag och har åtminstone 2 veckor arbete framför mig! Det är bra för kassan vill jag lova!

Idag fyller pappa år - Så ett STOOOOORT grattis och ett fyrfaldigt hipp hipp hurra tillägnat honom! :)

Ska in till Åre och handla lite mat inför imorgon om en stund och sen ikväll vid 9 tiden ska jag och Jonas hämta upp Karin och Marty på stationen och skjutsa ut dem till deras jakt”stuga”… Undra om man får sig en liten visning av huset på samma gång då tro?


Hej!! Och god fortsättning!

Nej, jag har inte försvunnit spårlöst, bara brist på Internet som vanligt! Sitter i stugan i Duved, nyvaken, framför en redigt varm brasa.

Jul och allt har varit kaoners och snart är det nyår som vi ska fira ute i Engelska Villan (en bit bortanför Duved) tillsammans med en massa goda vänner. Tjoho!

Massor att berätta så det blri som vanligt bara ett kort meddelande. Jag lovar att höra av mig mer i fortsättningen! ;) ha en fin dag hörrni!


 


Åkare: Jonas Sandell, Foto: Niklas Åhman

Srax innan avresa!

Jahapp, så var det dags att bege sig iväg snart då. Väskorna packade, sista grejerna uppburna på vinden, elementen avstängda sen igår. Varit på stan och fikat med flickorna en sista gång idag… om nått, så är det det jag kommer sakna den kommande tiden!


 


Klippa och klistra ihop bilder! Jag är ju en riktig "fena" på sånt där, och har ju en "outforskad paint-talang" ... för att citera mina kära vänner...


Vinterplaner

Titta här! Nästan längst upp i vårt avlånga land ligger ett ställe som heter Björkliden. Där ska min käre Jonas jobba från början av februari till slutet april. Nu skulle man kunna tänka att nej!! det är väl dumt när jag kommer vara i Åre ända till slutet februari – då blir jag ju själv i nästan tre veckor! Men icke, har nämligen tänkt följa med och tillbringa mina sista veckor innan Österrike där uppe. Är inte det häftigt så säg?



...Vet ni vad jag verkligen längtar efter nu? Jo jag längtar efter imorgon kväll kl 7 när mitt tåg går. Har städat hela förmiddagen, pluggat med Marty till klockan fem och nu är det dags för lite våttorkning av golvet… suck. Tenta imorron och sen… sen är det äntligen jullov!


Hitta Hultan

Jag blir ju alldeles förtvivlad! Försökte vara lite lustig när jag kommenterade en bild på Facebook där Martina är med i nedre hörnet och sa att det ju nästan är som ”Hitta Hugo”… skojade till det med ”Hitta Hultan”… men så får man höra att varken hon eller Inkan hört talas om Hugo! Jag säger bara det – stackars alla barn som INTE växer upp med att leta efter Hugo när han är ute på sina äventyr!!

För er som missat denna ytterst roliga sysselsättning kommer här en chans att ta ikapp det…! (Klicka på "Hitta Hugo" så får ni en större länk!)


                 
Hitta Hugo...                                          ...och hitta Hultan!

”Sabine” i Österrike...

...skrev precis ett mail och berättade om boendet under utlandsterminen!

Det blir jag, Bells och två koreanskor som ska bo tillsammans. Eller - dela kök är det egentligen bara, alla har sitt eget rum och badrum så det är skönt. Bokade även flyget ner dit här om dagen. 19 Februari bär det av förstår ni.

Jag brukar inte tycka det är jobbigt att resa men herrejöööösses det kommer nog bli en riktig pers! Massa packning (skidor och pjuckerna och en massa annat sånt där livsnödvändigt), och massa byten och hej och hå ända uppifrån Östersund… tydligen skulle det vara ytterligare 3 timmar med tåg när man väl kommer ner till München… urk. Men men, man får helt enkelt inte göra annat än bita ihop så blir det garanterat kanonbra efter det!


Måndag=Vardag

Nu är det bannemig bara slutspurten kvar - tenta på fredag och SEN är det jullov!

Hade min presentation om Tännforsen idag – det gick mycket bra betygmässigt! Fast jag fick höra både idag och förra veckan att de tror att jag ”kan bättre” – att jag pratar så bra och så helt plötsligt kommer det en supertabbe. …Tänk om jag inte kan bättre då? Jag tror att mitt goda uttal är lite missvisande! Det är både till fördel och nackdel det där… man förväntas kunna mer än vad man kan. Eller så kan jag mer egentligen men är för lat för att anstränga mig ordentligt? Eller? Äh, jag vet inte.

Nu ska jag ut och promenera en sväng. Har fått mig en liten släng av förkylning och känner mig lite för hängig för att utöva några större aktiviteter på gym… däremot  var vi inte för hängiga för att ta oss en go fika i c-sam efter presentationerna – chokladkaka med kokos och en klick grädde. Mmmmm! Är det Juletid så är det, då får man äta en kakbit extra… trots att det bara är måndag! ;)


Söndag=Packdag

Här har vi en glad pappa Åhman. Han sitter och lyssnar på svensktoppen på P4, mumsar på en kaffedoppad lussebulle och känner sig laddad inför dagens uppgift – nämligen att tillsammans med unga fröken packa ihop hennes grejer här i Linköping. (Det blev hemfärd med tåg igen i morse förstår ni.)

Nu är kartongerna packade och uppburna på vinden. Pappa har åkt hem och jag sitter och väntar på tvättiden klockan fem. Sen blir det preliminär packning av nästkommande halvårs grejer… vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Kommer bli kul med Åre och Österrike, men känns konstigt att en annan kommer ta över här i sju månader framöver...


Lucialördag i stockholm

På ganska kort varsel blev det bestämt att jag skulle ta en tur upp till Täby den här helgen. Det är ju faktiskt rätt skönt att komma hem till mor och far lite då och då - känna att man är längtad efter och bli lite ompysslad med god mat och dryck är aldrig fel!


Imorse gick jag och far upp kl 7 och kikade på lucia på tv:n... väldigt mysigt att vakna till lite vacker sång! Med en kopp kaffe i handen mest för att ha nått varmt att hålla i och en pepparkaka att knapra på...


Nu har vi precis kommit hem efter en eftermiddag på Skansen. Det var av någon anledning rätt kallt (för att det ligger vid vattnet precis?) jämför med inne i stan, så för att hålla värmen uppe har lillebror och jag skuttat (tagit jämfota hopp, snabba små steg, sidoskutt, indianhopp, höga hopp på samma ställe...) mellan de olika stånden och provsmakat bröd, sill, sylter och pepparkakor. Mums!


Nu väntar glögg och nötter i fyra stycken nya glöggmuggar som mor och far köpt idag... treeeeevligt! Önskar er en fortsatt trevlig 13 december!


Storasyster och lillebror mår bra (nu)!


Ordningen återställd

Så, nu är allt som det ska igen - sovigt tills jag vaknat och tagit en lång frukost. Nu ska jag lägga mig på soffan under en filt och läsa lite bok. Sweeeet!! Hehe.

Som sagt så var tisdagen minst sagt hektisk. Pjuh. Men jag fick lön för mödan då presentationen mer eller mindre flöt på som den skulle igår. Jag fick till och med några sympatiskratt av flickorna (framförallt Bella) och en liten uppåtvinkling av mungiporna av Herr Röcklinsberger åt mina lustigheter. Det tackar vi för! :)

Vid lunch ska jag och Marty gå och trycka upp våra broschyrer som är en annan del av tyska kursen. Får hoppas att min är ok när det gäller språket nu - jag fick ju lite kritik för att språket inte varit så ”marknadsföringsmässigt”… svårt det där.

Jaja, nu ska jag inte slösa mer tid på att sitta här – nu är det soffa, soffa och åter soffa som gäller!


haha ja nu fick jag allt så jag teg!

för herrejösses vad mycket jobb det var med den där förbaskade presentationen! stress ville jag ha och det har jag definitivt fått.

Pjuuh... men bra tror jag nog ändå det blir...

så. nu finns inget bättre att säga än... back to WORK... unga fröken Åhman!

jag säger då det

Jag har alldeles för mycket tid. Två presentationer och två arbeten ska in inom två veckor och min insats hittills har varit… medioker. Jag funkar helt enkelt bäst under stress – då får jag saker gjorda.

Vad har jag då istället gjort de senaste dagarna? Jo jag har lagt alldeles för mycket tid på att:
sjunga Simon & Garfunkel låtar,
baka och fjanta mig med kameran,
filosofera lite,
rita gubbar (som iofs ska vara med i en av mina presentationer men som ändå inte har nått riktigt kunskapsmässigt värde),

bläddra i böcker och tidningar,
klura ut en massa bra julklappar,
kika på bilder från förra veckan,
besöka andra personers ouppdaterade bloggar.

Suck; jag säger då det…



"Tok-bak med Linda"

”-HEJ och välkomna till dagens avsnitt av Tok-bak med Linda! Idag ska vi baka… tokmycket!”

 


I dagens avsnitt av Tok-bak med Linda bakade vi "Frukt och nöt bröd" och "Rågflingebullar". Recepten hittar du naturligtvis på tv4.se


För tre år sedan...

...säsongade jag som ”liftvärd” i Duved. Jag vill inte påstå att det är ett särskilt stimulerande jobb i längden eller att det är utvecklande på något sätt. Å andra sidan är det ju ändå ett jobb där man får vara nära till skidåkningen och där man kan vara relativt aktiv om man lyckas hamna i en välbesökt lift, vilket ju är bra om man gillar det.

Med detta i åtanke kikade jag förra veckan förbi personalrummet under linbanan där pistör-gubbarna håller till, för att se hur det såg ut ifall man skulle vilja göra ett litet återbesök i liftarna under januari och februari - eftersom jag ju ändå kommer vara i krokarna! Jag blev varmt bemött av Göran och Magnus med kramar och frågor om hur jag hade det nu. En halvtimme senare gick jag därifrån med löftet om att bli uppringd någon gång i veckan ifall det skulle finnas nått åt mig att göra i vinter. Väntar med spänning.

Trots att det gått tre år känns det som att inte mycket förändrats – samma gubbar och samma typ av skvaller, samma problem med snökanoner och skotrar… det är som ingen tid gått sen sist man varit där.

Är det samma när man är borta från universitetet ett tag tro? När man kommer tillbaka efter en utlandstermin i Österrike är allt som det brukar – likadana fester, samma typ av skvaller och problem med tentor och studiemedel…

Trots att allt är sig likt när man kommer tillbaka någonstans är det kanske ändå inte precis som man minns det. Det måste vara att man själv förändrats; blivigt lite mer erfaren, ser saker med nya ögon; blivigt lite vuxnare och kanske insett att det finns så mycket mer än just den lilla världen man lever i just då… gäller det kanske att se tillräckligt många olika små ”världar” för att veta vilken man trivs som bäst i? för att veta vart man helst vill vara? eller är det meningslöst att gå och leta efter den perfekta platsen att vara på - allt man egentligen behöver kanske finns precis i närheten vart man än befinner sig..?

Nå, vad säger ni…?


"..hääj,hääjhäj!"

Tackar först och främst för gratulationerna till förra inlägget: tack mina vänner! Så snälla så! :)

Årevistelsen avslutades igår med städning av stugan på förmiddagen och sedan två timmars skön skidåkning i vm:6an och hummeln efter lunch. Innan påstigningen på tåget bjöds det på en god korvgryta med ris. Mmm! – det är ju så bra att ha en karl som kan laga mat! Hehe.

Men nu är man alltså tillbaka i linkan igen. Har precis hällt upp en stor kopp kaffe och ska om en stund ta en dusch. ...Börja med att packa ur väskan sen eller ska man snabbt som attan börja med att ta igen det pluggande man inte fick gjort i veckan?



"Solen på väg ner över Renfjället" - (blå jacka = fröken Åhman.) För fler bilder från igår: http://www.skistar.com/are/svenska/skidakning/aktuell_snorapport/index.app


tentalös!!

tjohooo!! 

för första gången på länge har jag inte en enda tenta efter mig! såg precis att jag klarat FP:n nämligen - NICE! Riktigt bra jobbat av mig själv måste jag säga!

....hur ska vi belöna oss själva för detta tro? :P

så här såg det ut idag...








...och nu sitter vi och väntar på att bastun ska bli varm! sweet!

RSS 2.0