The Bishops & Turntablerocker

Ni vet dom gångerna när man har lovat att göra nått, men sen när det blir dags verkligen inte har lust? Lite så kändes det när vi lovat att hänga med på konsert med Carro och Maxi igår kväll.

 

Men ni vet ju – att dom gångerna man är minst pepp blir det oftast bäst! Hade verkligen en jättekul kväll med vin och bra musik! Indie Bandet ”The Bishops” (och som sedan följdes av ”Turntable Rocker”) spelade. Engelsmän i svarta kostymer och smal svart slips… mörkt örolångt hår, ja, man kan dra många paralleller mellan The Beatles och bandet som spelade igår – givetvis till min belåtenhet. Kvällen avslutades med en korv ”mit scharf” (med stark sås) som var riktigt göttig!

 

På måndag sticker vi till München två dagar för lite shopping och annat turistigt för att sedan på tisdag kväll möta min käre Jonas på flygplatsen! TjoHO!!


Vänskaps-armkroks-vin-skålande


besök hos mor och far

Idag satt jag i köket på Tunnbindarvägen i Täby. I dämpat ljus på bordet ”Äntligen Fredag!”-skylten, dukat för fredagsmat med blixtrande vinglas och värmeljus i Kosta Bodas ”Snö boll”.

Mamma i förkläde står vid spisen och lagar mat, Nicke uppe på sitt rum (man hör ett dovt bas-dunk av ”The Zookeeper’s Boy” av Mew i bakgrunden) och pappa, med en whisky i handen, som väntar på att Finska nyheterna (”Toppenbra!!”) på P4 ska börja. Det är fredag och allt är precis som det brukar vara...



Tänk så bra det är med web-kameror. Det gör livet lite lättare när man längtar hem lite till de nära och kära..!


Tur att man är spontan!


Chaufför Carro och Navigatör Linda. Fotograf: Bella.


De senaste dagarna har helhjärtat gått åt pluggande både i rum 3A och 3B. Igår fick vi dock ett överraskat litet avbrott då vår klasskamrat Carro från Düsseldorf knackade på dörren med en banan i handen och undrade om vi var spontana (”Seit ihr spontaaa-aan?”). Jaa.. hehe, det är vi väl sa vi och tittade lite undrande på varandra.

 

En timme senare, nyduschade och klädda för utflykt satt vi sedan i bil på väg mot Konstanz i Tyskland; en jättefin liten turiststad vid sjön Bodensee. Där åt vi en utomordentligt god lunch, gick längs med vattnet en bit, in genom stan, kikade in i en kyrka och avslutningsvis blev det ytterligare ett spontanbesök på biografen. Vi såg ”Der Vorleser” – vilken jag verkligen kan rekommendera (både bok och film).

 

Lagom till läggdags vad vi hemma igen- mycket nöjda över att vi är spontana människor!


och dom åt hela daggen, tills dom fick ont i maggen...

Haha Bella och Linda. Matvrak ett och matvrak två. Har bestämt oss för att tygla våran hunger lite och ta det lite lugnare med mat-intaget. Åt lunch som vanligt vid 12, hade sedan dock föreläsning till kl 19.00. (7 timmar utan mat!!) Hungriga som aldrig förr, skyndar hem, tok äter i ca 10 minuter. "Mmmm, det här var gott!"

 

Nu har vi båda dragit oss tillbaka på var sitt håll med ont i magen. Drog liknelsen med guldfiskar som också brukar äta tills de spricker när de ges för mycket mat...

Idag kändes förresten inte alls lika bra som här om dagen… aningen stressade och förvirrade beskriver nog uppfattningen av denna dagen bäst. Vi hoppas på bättring på den fronten.


litet avbrott för en kort uppdatering

Tisdag och andra föreläsnings-dagen. Dagens undervisning har varit i ”Unternemerisches Handelsrecht” (alltså handelsrätt för företag).

Sitter hemma vid skrivbordet och läser igenom föreläsningsmaterialet, skriver upp lite nya ord… lyssnar på Christer i P3, kikar ut genom fönstret och ut på gatan emellanåt, hör Bella knapra på en morot i rummet intill och känner mig rätt tillfreds med situationen. Än har ingen obehaglig överraskning överrumplat oss – snarare tvärt om! Allt börjar ordna upp sig rätt bra!

 

Tror faktist jag inte kunnat valt ett bättre ställe att vara på för min utlandstermin…


RSS 2.0