Morgonens stora fråga:

SKA jag baka müslikakor eller inte? Det ser ju onekligen rätt gott ut… men risken är väl att jag äter upp dem alldeles för snabbt och alldeles för mycket om jag ställer mig i köket och börjar trolla ihop dem…


Camouflagetröjan

Nu har tyskan äntligen börjat! Dock är jag lite orolig att jag ganska snart kommer få slut på sysselsättningar på dagarna då vi har ytterst lite schemalagd tid och dessutom inte (än i alla fall) fått några större hemuppgifter att göra.

Har idag ägnat mig lite åt att bland annat fixa med andrahandsuthyrning av lägenheten. Japp det får bli så ändå eftersom det ju faktiskt blir 6 månader jag inte är här... känns dumt att betala dubbel hyra. Har även fixat med lite österrike papper för utlandsterminen. Lite småfix med lite av varje alltså, men inget större jobb på g. Som tur var så har jag ju två resor inplanerade de kommande två veckorna! Nästa helg (eller, onsdag kväll åker jag ju) blir det Åre, och helgen efter det Berlin.

Åre blir sweeeet, det ligger snö. TÄNK om man får ta de första slalomsvängarna den här gången vi åker upp? Mmm. Sen på lördag kommer även mor, far och bror. Kommer att bli riktigt trevligt.

I somras när vi var där hade vi dock en liten obehaglig incident då far en eftermiddag plötsligt försvann. Vi letade överallt; i garderoberna, bakom hugghubben i trädgården, i kanoten och bakom gardinerna i köket. Men han var som uppslukad av jorden. Fram mot halv 5 tiden på eftermiddagen kunde vi dock med lättnad konstatera att han den dagen bara tagit på sig sin camouflagetröja och råkat slumra till på sängen. Pjuuuh! Slutet gott, allting gott! Om han försvinner den här helgen också vet vi vart vi ska leta!

 


Ett rutigt överkast och en kudde.


Hjälp?

Hej alla glada! Jag har ett pinsamt problem som jag hoppas jag kanske kan få hjälp med här. Jag brukar gå ganska mycket på spinning och har ett par spd skor (sånna med clips under så man fastnar i pedalerna) som jag använder när jag går på dom passen. Jag har haft skorna ett bra tag och har även använt dom när jag cyklat utomhus. Det har inte varit nått konstigt med det fram tills nu. På sistone när jag har tränat och tagit av mig skorna har det nämligen lukta väldigt illa. När jag luktar på fötterna är det ok, det är alltså skorna det är fel på. Vad ska jag göra? Jag tror inte man kan tvätta dom? Finns det någon med liknande problem som kan ge tips? Jag tycker det är väldigt pinsamt eftersom jag förmodligen inte är den enda som känner lukten i omklädningsrummet…

Tack på förhand!
/Anonym


Så skönt...

...att lägga en tenta bakom sig.

Jag har gjort allt i min makt för att försöka klara detta maffiga stycke kunskapsprövning. Nu är det upp till Roffe och Henrik om de tycker jag är värd ett godkänt eller inte. Vi får avvakta med spänning.

Blev en trevlig lunch på Zenit och efter det en spontan-storhandling på ICA Maxi med Marty. Vi slog till med tvåmeters kundvagnen som vi körde runt där mellan hyllorna. Kan dock inte påstå att vi fyllde den till bredden; man är ju trots allt student… och ekonom student dessutom, det gäller att tygla sina kassaflöden (dom med minustecken i alla fall!)

Nu sitter jag med nått gegg i håret som kallar för hårinpackning vilket jag masserat in och sedan ska skölja ur igen ("aufemulgieren und sorgfältig abspühlen") Spännande! Innan detta togs det en välbehövlig dusch, vilket var följden av ett även det mycket välbehövligt träningspass (för att få ur mig det sista av allt som heter Finanseriengsteori.) Sweeeeet. Nu mår vi som en prinsessa, ser dock kanske inte riktigt ut som en... men det här... gegget... i håret.


Världscup premiär i Sölden!

Första åket i storslalom kl 9.30 och linda sitter självklart bänkad framför tv:n med en kopp kaffe!

Som ni förstår blir det plugg-fritt denna lördagsmorgon. Har även varit ute på en skön promenad och ätit lite go gröt som uppladdning för min utmaning av berget av kläder (Mount Everest) i min fåtölj och några sköna svängar utför diskberget i köket (K2). Det blir alltså en förmiddag i skidåkningens tecken! (…jaja jag vet att det är mycket snack om det nuförtiden, men är det snart vinter så är det! Kan inte hjälpas att man längtar efter snö.)

Efter lunch blir det dock back to reality då jag ska sätta mig på universitetet och tampas med lite aktieportföljer m.m.

Ha en trevlig lördag!


 


8 to 8

Lagom mör i geniknölarna är man efter en nästan tolv timmars dag på stadsbiblioteket. Var förvånansvärt lite snack men desto mer verkstad; två snabba toa-besök på NH och några korta med givande utbyten av tankar med Åsa emellanåt. Dock! Icke att förglömma! Även en fikapaus på eftermiddagen (dagens höjdpunkt!) bestående av en ruta blåbärskaka som ooozzaa bakat igår! Mmm, det tackar vi för!

Ni får ursäkta att jag inte har nått mer spännande att rapportera än det här. Om ni vill kan jag däremot förklara sambandet mellan avkastning (r) och risk (б) i CAPM-modellen. Intresserad, någon?

…Nu är det degande FÖR HELA SLANTEN som gäller! ;)


skickar iväg...

..en glad liten tanke åt mina två halta vänner som igår och idag blivit av med gips respektive "extra skellet"... SKÖNT för er! :)

47/50

Nu måste jag få skryta lite! Var på ett gym pass med instruktör idag. Dom kolla lite vad man har för vanor med sömn, mat, stress, BMI osv. och naturligtvis konditionstest och styrketest… minns inte riktigt vad alla olika resultat sa, men som en sammanfattning av det hela fick jag 47/50 poäng på deras skala. Håll med om att jag med all rätt kan vara riktigt belåten med det? Sen satt han ihop ett pass som passar mig och mina aktiviteter, naturligtvis med skidåkning i fokus… (shit, vad jag ska åka skidor i vinter!!) Det känns bra det här!

Å andra sidan är jag förbaskat trött nu, har suttit helt ihop säckad i soffan hela kvällen. Vad tror ni, kommer linda ha träningsverk imorgon eller vad?!


Jag tror bestämt att dagarna är lite för korta!

Lustigt, lustigt; när man har som mest att plugga inför en tenta, så har man konstigt nog mycket annat som man tycker är minst lika viktigt.

Hur viktigt är det inte att unna sig lite tid åt sig själv med en god bok och en kopp varm dryck emellanåt? Eller, det är ju faktiskt jätte viktigt att hålla sig i form nu inför vintersäsongen då man måste vara i topptrim inför all skidåkning man ska göra. Sen är det ju bra att man vet vad man ska göra under januari och februari när man är ledig, så det är ju verkligen sjukt viktigt att sitta och planera.

…man vill ju inte gå omkring i en ostädad lägenhet heller! Fram med dammsugare och trasor, här ska det städas! Sitta och blogga lite! Folk måste ju få reda på vad som händer här hemma hos fröken Åhman…

Så var det ju den där tentan också. Jag tror bestämt att dagarna är lite för korta! Och då syftar jag naturligtvis inte på att det blir mörkt tidigare (när är det man ska ställa om till vintertid förresten?) Ska vi slå vad om att det kommer vara precis tvärt om nästa kurs? Endast en dag med föreläsningar i veckan… det bådar inte gott inför de där tyska glosförhören...


God Morgon!



Mmm, tänk om man hade vaknat på morgon och det sett ut så här ute! Mys! Än så länge är det fortfarande kolsvart ute... hoppas det blir en fin dag som framträder när mörkret skingrar sig! :)

...god morgon på er!

Med tur och lite flyt

Hur spenderar man på bästa sätt en solig söndag så här på hösten? Man kan till exempel ta en promenad till gamla Linköping med någon man gillar, sätta sig och fika äppelkaka med vaniljsås och kaffe med påtar på Dahlbergs Café. Efter det kan man sätta sig på en bänk i solen någon timme (fortfarande i gamla Linköping) och titta på folk som passerar, komma med små spekulationer och lustiga kommentarer om dem och ha det allmänt trevligt. Detta med fördel inlindade i halsdukar, mössa och vantar. Sen kan man promenera tillbaka och kanske sätta på en kanna te när man kommer hem.

En fin fredag och lördag kan även de spenderas på liknande sätt. Till exempel med bio, lyxig middag på resturang, nybakade scones till frukost, sitta och bläddra lite i Svenska Dagbladet och lyssna på musik på eftermiddagen, ligga i soffan under en filt och titta på tv nån av kvällarna…

Har man riktigt tur och lite flyt, kan man med andra ord ha en oförskämt bra helg!


mycket och lite & mer om mindre...

Det händer både mycket och lite på samma gång nu på sistone. Frågan är om det är så intressant för er att läsa, men sen å andra sidan kanske det är roligare med nått än inget alls?

De senaste dagarna har i alla fall till största delen fyllts med pluggande, lite träning och andra nödvändigheter. Igår var det fotografering för ELIN’s fotokatalog där vi endast var en liten skara tappra SPREK’are som dök upp från tredje året. Självklart var vi i tjejligan där, för ”syns man inte finns man inte!” som Marty så klokt uttryckte det.

Det känns lite speciellt att bara vara 4 stycken kvar nu när alla är ute i stora världen. Det är naturligtvis inte alls lika kackligt som det varit tidigare, och det känns lite som att det inte blir så mycket skvaller (som vi ju är proffs på) att hålla reda på; man får istället reda på mer om ”mindre” om ni förstår hur jag menar.

…julkonsert med Peter Jöback den 17 december, hehe, tror ni det är nått?


På fel sida om lagen...

Det är bara en tidsfråga innan jag åker fast! Man har ju hört att de håller extra koll så här på höstkanten och att det ska vara rätt hårda straff. Både den ena och andra har ju berättat om obehagliga möten då farbror blå haffat dem och visat dem tillrätta med en saftig böteslapp. Man vill ju så gärna hålla sig på rätt sida om lagen…

Jag lovar, idag ska jag köpa nya cykel-lysen!


Erkänner mig slagen!

Hej på er, har ni haft en bra helg? Det har jag! :) Har i helgen nämligen haft trevligt sällskap av en kryckhoppande vildmarksguide vid namn Jonas. Gjorde lite av varje och haft det rätt soft!

I går var vi bland annat till Norrköping för att hälsa på herrens två vänner. Jag har ju alltid tyckt att jag och Bella måste vara de två personer som kan trycka i oss mest av det mesta i matväg. Efter igår kan jag dock inte göra annat än att erkänna mig slagen på den fronten… jag tänker inte ens försöka försvara mig och säga att hade jag varit tillräckligt hungrig och så vidare… nej, så mycket hade min stora mage nog aldrig ändå fått i sig! Men underhållande var det i alla fall att titta på; måste ha haft ögon som tefat.

Nu har jag precis varit och köpt två fina pumpor som jag ikväll ska laga soppa på. Sweet! ;)


17.15 traditionen

Nedanför mitt franska balkong breder sig en relativt stor gräsplätt ut. Man skulle kunna kalla det åbylunds hundägares egna lilla hang out place. Jag har i ungefär ett år studerat en lustig samling människor som varje dag punktligt klockan kvart över fem på eftermiddagen träffas i den lilla korsningen som delar gräsplätten i tre delar. ….Vi har mannen med mustasch och orange jacka som alltid har luvan uppfälld, en gammal herre som klär sin pyttelilla hund i en rutig jacka och kallar den sin egna lilla ”travhäst” (jag har stött på honom en gång då han var väldigt mån om att få det sagt), någon ung tjej och några medelålders damer med flygigt hår och cigaretter i mungiporna.

Medan hundarna får leka med varandra står de där i en liten cirkel och konverserar. Undra vad de pratar om? ”ja… Lassie har varit lite liten i maten på sistone, vad kan det bero på?”, ”dessa fästingar, vad SKA man göra åt dom?”… eller kanske ”såg ni att de hade extrapris på kungsörnens snabbmakaroner på konsum Nära Dig?”

Ja, jag kommer nog aldrig ansluta mig till denna lilla eftermiddagstradition då jag varken har hund eller behov av att lära känna dessa lustiga människor som de ändå tycks vara. …på något sätt måste jag dock ändå erkänna jag känner någon sorts avund på deras gemensamma stund där nere… där jag varje dag vid samma tid står bakom min gardin och tjuvtittar på dem…


Två lortgrisar i min hall!

Har nu i lite mer än en vecka haft två stinkande overaller hängandes precis innanför min dörr. Det är som att bli bemött av en påse sopor varje gång man kommer hem! Fy!! Funderar seriöst på att ge i alla fall en av dom där lortgrisarna ett ordentligt bad, och det är inte min kan jag säga! …Om inte annat blir det marsch upp på vinden med dom fortare än kvickt. Nån måtta får det väl ändå vara!

Har precis avslutat en två timmars promenad med marty! Det tackar vi för! :) stötte även på ooooza på vägen som även hon hade varit iväg och varit hurtig ikväll! Trevligt trevligt!

Vet ni vad som är lustigt förresten? Visar sig att Roffe året 1982 även varit föreläsare åt min far (som ju också pluggade här) …”Jamen DET är väl trevligt! Hur gammal är han nu? Jasså 49. Jaaa säg åt honom att från och med den åldern går åren fort! Sen är man gammal vettu.”


Så säger vi....

...STORT grattis till lillebror som idag klarade sin uppkörning! Bra jobbat!! :)

Höst - ett faktum!

Här följer en kort sammanfattning av helgen.

Det blev varken nått krattande eller fixande i trädgården i helgen. Och promenaden uppehölls inte direkt av något sparkande i löven och kisande mot solen heller… det blev istället en promenad runt Rönningesjön i rask takt med motvind och regn. Alltså inte en promenad under kategorin mysig (men likväl ett trevligt tillfälle att konversera lite med far.)

Istället för de förutbestämda aktiviteterna blev det alltså istället inomhus aktiviteter som stog på programet. Till exempel bok läsande och bull- och våffel- fikande. (Vilket ju är helt ok det också, om inte bättre!) Shoppingturen med mor höll vi dock fast vid och blev för övrigt mycket lyckad!

…jag vill förresten påpeka att denna ”storm” som det varnats för i dagarna i min mening varit ganska blygsam och mer liknat ett typiskt höstigt litet blåsväder. Tänk vad media har en tendens att ”blåsa upp” (hoho) grejer va? Tsss!


Pastejernas pastej...

Där är den. Precis den… den ligger där i kylskåpet och väntar på mig. En skiva Arboga leverpastej på mackan imorron till frukost… mmm, jag längtar!


Höst-aktiviteter på schemat

Ooscch!! 5 sidor kvar sen har jag läst klart för denna fredag …nejdå, jag har inte suttit och läst hela dagen, var slö efter lunch och gjorde lite annat. Ajajaj - då får man skylla sig själv när man måste sitta och göra klart grejerna på kvällskvisten istället...

Imorron ska jag upp till mor och far (och bror) i Täby en sväng. Det är ”höst- aktiviteter som står på schemat” (citat pappa Ulf). Lite krattande, fixande i trädgården och mysiga promenader i höstlöv alltså - nice! Innan det har dock mamma och jag bestämt att vi ska ta en shoppingtur i hufvudstanden – supernice!!

så... tillbaka till Brealey & Myers spännande värld av Corporate Finance.

Kryssa i passande alternativ: Ha en lugn & skön □, romantisk □, galen □ fredag-kväll på er nu! …själv sätter jag nog ett x i första rutan…

 


Klirr i kassan!

Jajjemen, så har man fått ersättning för stulen cykel med maxbeloppet 5000 riksdaler! Skönt! Då kan man titta på en fin dämpad cykel med ”hydraliska skivbromsar” (som det så fint heter) med lite godare samvete då!

För att fortsätta på det här med sköna grejer; jag fick äntligen min Svenska Dagbladet i söndags igen! Brevbäraren tycker uppenbarligen att jag är värd min söndagstidning iallafall! (ni som inte är med på noterna, se tidigare inlägget "Var är min tidning?")

Vidare kan det konstateras att en Berlin-resa nu är bokad och klar för den 14 november! Det blir Marty, Oza, Inkan och jag som kommer att bege oss ut i stora världen för att besöka prins Nils och Gunnar (Emma alltså).

Dessutom har Roffe till min stora lycka äntligen valt att byta föreläsningsspråk från kinesiska till svenska, så att även jag hänger med någorlunda i vad han säger. Vilket lyft från FP:n. Bra där Roffe, det uppskattas!


Ʃ antal utropstecken i detta inlägg: 8
Betyg på dagen hittils: VG+

The Babbitt and the Bromide

Efter tre år i linkan börjar man känna igen var och vart annan person man passerar. Trevligt att känna så mycket folk. Ändå… någon som känner igen sig lite i följande? ...hoppas ni förstår min poäng (annars se "Komentarer" för förklaring).

http://www.youtube.com/watch?v=asI_U4CL1lg

(Titta på det!! Det är faktiskt två riktigt sköna lirare… trots att dom steppar! Dock kan ni skippa de sista 3 minuterna om ni tycker det är aldeles förskräckligt! ni har min förståelse.)



Fred Astaire & Gene Kelly

Välbehövlig Fotnot?
Bromide
- denotes an expression or idea that has lost its originality or force through overuse.
Babbitt
- A narrow-minded, self-satisfied person with an unthinking attachment to middle-class values and materialism.


Ekonom vs. Vildmarksguide

Hade ett mycket givande intellektuellt utbyte med en vildmarksguide igår.

Stora frågor fördes fram och mycket intressanta saker sades under kvällen, t.ex.: är "uteliv" samma i alla länder eller finns det skillnader, som till exempel mellan Sverige och Tyskland? Vad är egentligen en stadsskuldsväxel? (det var jag som frågade. Vi kom inte fram till nått bra svar, ska be Roffe om en ordentlig förklaring idag hehe)

Om skidåkning i ett liftsystem och skoter åkning över en sjö också hör till kategorin "friluftsliv" eller om det bara är de mer naturnära aktiviteterna så som att vandra, klättra och paddla som kan räknas dit? Kommer det bli någon större rockad på världsekonomin nu när krisen är framme i USA? Kan en stor ekonomi i till exempel Asien ta över den "ledande rollen", eller har USA en så pass etablerad roll att den alltid kommer att ha den?

Många frågor men inte fullt lika många konkreta svar. Men vad är egentligen flummigast; ett land som håller på att gå omkull gå grund av ett felsteg på bolånemarknaden eller att försöka definiera känslan av en löptur på fjället? Det ena naturligtvis mycket större än det andra, men båda kanske lika svåra att komma med en ordentligt lösning på.

Såg ni förresten att det skulle bli en ny omröstning ikväll om "krispaketet som ska rädda Wall Street" ska genomföras eller ej..? (tillägg1: kan detta äntligen vara lösningen på problemet, eller blir även detta en floppppp..? tillägg 2: jag är ute på ganska osäker mark när jag diskuterar penning och finanspolitik, så är jag ute och cyklar - pardon, correct me!) :P

RSS 2.0