ÄNTLIGEN är tentorna skrivna!

PLOPP!! Efter en lång stund av lirkande åker korken äntligen ut. Det är lördagsförmiddag och sista tentan är äntligen skriven. Ett gäng på ca 6 personer står samlad kring hjälten med korkskruv och champagneflaska i andra handen. En månad av dagligen 24 timmars slit vid skrivbordet har äntligen gått till ända. Nog för att det varit mycket att plugga fyra ämnen parallellt, men att dessutom ha gjort allting på tyska är helt klart en prestation för sig. Det här ska firas!

 

Eftermiddagen förlöper behagligt, solen skiner och stämningen är uppsluppen. När kvällen kommer lagas det god mat och är till en början lugn med ett glas rödvin och skvaller… en timme senare är lilla lägenheten fylld – både av glada människor, skratt och musik! Stämningen är på topp och alla har förfärligt roligt!

           

   
Bild 1; tysk och österrikare lär sig sjunga "helan går". 2, Agneta och Annefrid i Abba? 3, Tummen upp för party-skorna! 4, På väg ut.. 5, Du bist zu blöd um aus dem Busch zu winken!! 6, Lolo, Bella och Öl.

Halv tolv bär det av vidare mot ”Mr Jones” där festen fortsätter. Vi dansar, dansar… sjunger, dansar. Såklart spelades det både Abba och Roxette för ”våra vänner från Sverige!” men när klockan lider mot tre är alla trötta. Bellas klackade skor gör ont och vi lunkar hemåt igen… vi är ett sömnigt litet gäng som sitter i köket och väntar på en obligatorisk natt-omelett… när klockan är 5 och alla är mätta är det dock nästintill omöjligt att hålla ögonen öppna och vi bestämmer oss för att nu är det i alla fall läggdags.

Innan jag somnar hör jag hur fåglarna redan har börjat kvittra utanför fönstret… men så länge det inte börjat bli ljust ute är det fortfarande lördag natt. Än behöver man inte tänka på nästa veckas skoluppgifter…


Kommentarer
Postat av: MUM

Hier sitze ich und ein anderer Lehrer und erinnern uns an die schöne Studentenzeit. Mein Kollege hat am Wochenende fast geweint als er ein altes Studentenlied hörte. Geniess die Zeit

2009-05-18 @ 12:23:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0